Supernörden logga för datorservice, datorreparation och it support

Telefon: 040 - 643 88 60
Ring Mån-Fre: 9-15, Lördag: 12-16 
Datoravlämning kontor Mån-Fre: 8-16

E-Post: info@supernorden.se

Datormärken

Det kan vara jobbigt att leta efter en ny dator och gå in i affären bara för att bli fullständigt förvirrad och frustrerad av alla valen. Det var säkert enklare i dem goda gamla tiderna. Som när man skulle handla ketchup i affären och det fanns exakt en sorts ketchup, till skillnad från idag där man kan välja mellan 18 olika sorters ketchup. Men men. Oroa dig inte, Supernörden är här för att stilla din oro. Efter att du läst denna artikeln kommer du inte känna dig förvirrad längre (hoppas jag).

Laga dator

Är det lönt att laga den?

Den frågan får jag ibland av mina kunder. Och jag säger oftast, ja. Jag är ju i branschen för att laga datorer så det svaret bör inte överraska någon. Men jag ska berätta varför.

 


Anti Virus

Till att börja med vill jag be alla Mac-användare att skippa denna artikeln för att anti-virus är fullständigt onödigt på en Mac dator! Okej? Då kör vi vidare.

Virus är jobbigt. Jag tror att vi alla kan hålla med om att man INTE vill ha virus, vare sig i datorn eller i kroppen. När man får virus i kroppen då brukar man käka ingefära eller något piller men hur gör man med datorn? Jo då får man skaffa sig ett ANTI-virus. Finurligt namn förresten. Men anti-virus är ju en djungel, det finns så många olika och vissa kostar, andra är gratis. Behöver man köpa ett anti-virus eller räcker det med ett gratis?

Fore Efter Adblock

 

Om du är som jag så hatar du reklamer när du surfar. Det stör, man ser mindre av sidan som man är inne på och det tar längre tid att ladda sidan! Gud, vad jobbigt. Jag är sådan att om jag är intresserad av nånting, så går jag ut och söker efter det. Jag ser inte en reklam om den nyaste bilen och tänker 'hmm... bra idé, man kanske skulle ut och köpa en "Tiguan Ski Team Edition?"'

Så om du är som jag och du vill undvika reklamer när du surfar, då ska du klicka på länken nedan där jag visar hur du installerar ett tillägg som kommer blockera reklamerna åt dig.

långsam dator virus skräp

 

Har du märkt att din Windows dator blivit slö på sistone? Detta beror oftast på en av två saker; antingen så håller din hårddisk på att dö eller så mår din hårddisk bra men det är fullproppad med skräpprogram och virus vilket gör att datorn måste jobba mycket hårdare än innan. Resultatet? Datorn blir slöööö

 

Det finns tusentals sätt att få virus och annat skräp i datorn och sen finns det tusentals mer program som hävdar sig kunna städa bort skiten. Problemet? Jo 98 % av dessa program kommer bara skita ner din dator vidare! Därför ska du fortsätta läsa om de två programmen som jag mest använder mig av när jag ska rensa en kunds dator. Då kör vi igång...