Supernörden logga för datorservice, datorreparation och it support

Telefon: 040 - 643 88 60
Ring Mån-Fre: 9-15, Lördag: 12-16 
Datoravlämning kontor Mån-Fre: 8-16

E-Post: info@supernorden.se


Anti Virus

Till att börja med vill jag be alla Mac-användare att skippa denna artikeln för att anti-virus är fullständigt onödigt på en Mac dator! Okej? Då kör vi vidare.

Virus är jobbigt. Jag tror att vi alla kan hålla med om att man INTE vill ha virus, vare sig i datorn eller i kroppen. När man får virus i kroppen då brukar man käka ingefära eller något piller men hur gör man med datorn? Jo då får man skaffa sig ett ANTI-virus. Finurligt namn förresten. Men anti-virus är ju en djungel, det finns så många olika och vissa kostar, andra är gratis. Behöver man köpa ett anti-virus eller räcker det med ett gratis?

Om du behöver speciellt mycket säkerhet då vill du förmodligen betala för ett anti-virus. I detta fallet är de två absolut bästa produkterna just nu,

Jag tycker dock att även gratis virus kan fungera väldigt bra för den gemene hemma-användaren. I detta fallet finns det vissa program som jag vill rekommendera.

Windows Defender loggaFörst ut är Windows Defender som medföljer som standard till Windows 10. Detta Anti-Virus fungerar ganska bra och är en bekväm lösning för den som bara vill ha ett basskydd.


AVG Anti Virus FreeVill man ha ett något beständigare skydd så kan man ladda ner AVG Anti-Virus gratis. AVG är bättre än Windows Defender och nästan lika bra som ett betalt Anti-Virus. Dock får man utstå med reklam som försöker få en att köpa "PRO" versionen.


Avira AVAvira är också väldigt bra men har samma nackdel som AVG (och alla andra gratis anti-virus) vilket är reklamer.

Avast Anti-VirusAvast Anti-Virus är också ett bra alternativ. Samma nackdel som de föregående två.

Lycka till i kriget mot virusen!