Supernörden logga för datorservice, datorreparation och it support

Telefon: 040 - 643 88 60
Ring Mån-Fre: 9-15, Lördag: 12-16 
Datoravlämning kontor Mån-Fre: 8-16

E-Post: info@supernorden.se

Datormärken

Det kan vara jobbigt att leta efter en ny dator och gå in i affären bara för att bli fullständigt förvirrad och frustrerad av alla valen. Det var säkert enklare i dem goda gamla tiderna. Som när man skulle handla ketchup i affären och det fanns exakt en sorts ketchup, till skillnad från idag där man kan välja mellan 18 olika sorters ketchup. Men men. Oroa dig inte, Supernörden är här för att stilla din oro. Efter att du läst denna artikeln kommer du inte känna dig förvirrad längre (hoppas jag).

 

De flesta brukar låta dig vänta till slutet av artikeln för att berätta svaret i titeln. Men inte jag. Jag kommer ge dig det korta svaret här och nu.

Sanningen är att märket på datorn du köper knappt spelar någon roll. Konkurenssen i datormarknaden är så pass hård idag att inget företag kan sälja till överpris. Därför är alla datorerna i affärerna i princip rättvist prisade. Dock är det fortfarande så att två datorer till samma pris inte är likadana och detta är så eftersom de är riktade mot olika målgrupper. Därför ska du fokusera på specifikationer som datorerna har (alltså hur snabb processorn är, hur mycket lagringsminne den har osv.).

 

Du vill inte spendera en massa pengar på en dator som är riktad mot att spela spel när du endast vill betala räkningarna till exempel. Ett annat exempel är att du inte vill köpa en dator med lite lagringsminne om du planerar att redigera film eller spara en massa musik på datorn. Det är svårt att gå in på vad just du borde fokusera på eftersom alla människor har olika behov. Därför rekommenderar jag att du pratar med säljaren i affären. Dock finns ju risk att de säljer en något lite dyrare än vad man behöver. I de fallen är det skönt att ha en teknisk vän eller så kan du t.o.m. skicka oss ett mejl på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och skriva vilken modell du tänkte köpa i vilken affär samt vad du tänkte göra med datorn. Vi svarar gärna.

 

Ett undantag när det gäller märken är såklart Apple datorer. Dessa har ju inte Windows utan de kör ett helt annat system. Kort och gott kan man säga om Apple att dessa produkterna ofta är dyrast eftersom de i princip håller den högsta kvalitén. En välskött Apple dator kan vara i 10 år utan problem. Ibland kan man ha otur med vissa modeller tyvärr och detta är svårt att veta innan man köper datorn och använder den i ett par år. Men köper man Apple så är chansen god att du har en dator som kommer tjäna dig gott. Priset är ju därefter också såklart.

 

En kort artikel idag men jag känner att det inte finns så mycket att skriva kring just detta ämnet. Lycka till nu i datorköpet!